Монтаж на климатици

Цени за монтаж на климатици

Монтаж на климатик 9-12 000 Btu – 180 лв 150 лв
Монтаж на климатик 18-24 000 Btu – 200 лв 180 лв
Монтаж на колонен климатик – 250 лв

Галерия с монтирани климатици

Климатици Mitsubishi монтаж

Климатици Mitsubishi electric MSZ/MUZ - FD 25 VA монтаж

Монтаж на подово- стенен климатик Daikin FVXS35/RXS35

Климатици Fujitsu Nocria - монтаж

Климатици Fujitsu General AWYZ 14LB Nocria - монтаж

Избрано от Блога за климатици

Монтажа на климатици има две страни- техническа и естетична,
като според  нас и двете  са еднакво важни.
При техническата част на монтажа на климатика безусловно трябва да се изпълнят всички технически изисквания, зададени от производителя и от добрата монтажна практика.Чета по форумите, че се коментира вакуумиране, отделно изолиране на двете фреонови магистрали – все неща, които са абсолютно задължителни, и фирма или монтажник на климатици, които не ги изпълняват, просто нямат място на пазара на климатици.
Доброто изпълнение на техническата част на монтажа на климатика спестява бъдещи неприятности на клиента и монтажната фирма, както и дълъг живот на климатичната теника.
Втората част от монтажа на климатик- естетичната, според нас е също толкова важна, колкото и техническата.
Всеки ден виждам безумно грозно  изпълнени монтажи с цел икономия на 1м кабел, или на 1 м тръбен път, или на 0,5 м кабелен канал.
Връх на безумието видях наскоро. Колегите/ ако мога да ги нарека така/ са монтирали магистралите предварително. Когато е дошло време за монтиране на телата се оказва, че външното тяло е с обратни кранове и за да не удължават тръби/ а може и да не могат да  правят заварки/ са обърнали външното тяло обратно, така че външния вентилатор издухва срещу фасадната стена на растояние 10-15 см.
В случая не само естетично,  но и технически монтажа е изпълнен безумно./означава без ум, просто някой хора мразят да мислят/
Като илюстрация на грозен монтаж на климатик ще си позволя да постна няколко снимки взети от  блога novavizia.com с разрешение на собственика на блога.

Как не се монтира климатик
Грозен монтаж на климатик

В заключение  –  естетически добре изпълнен монтаж на климатици няма пряко отношение към работата на климатика, но има отношение към продажбите.

Повече от нашите монтажи можете да разгледате тук:

Вашият коментар