Публикувано от: klimaticivarna | 08.07.2009

Японски климатици Daikin

DAIKIN IND. LTD е основана през 1924г. от Акира Ямада в Осакa, Япония.

Днес DAIKIN произвеждат и пласират по света висококачествени климатици и климатични системи за промишленоста, за фирми и битови нужди, с общ оборот от 5.7 млрд  евро.

Десeтилетният опит, последователната изследователска дейност и иновативната технология напрaвиха DAIKIN №1 в Япония и света. Корпорацията DAIKIN се явява един от родоначалниците и най-активния производител на климатична техника. Корпорацията по право се счита за законодател на световното ниво в областта на разработка и серийно производство на оборудване за климатизация.

При сглобката на климатици DAIKIN е въведен 100% изходящ контрол на качеството- проверка на работоспособнотта на всяка сглобена единица климатично оборудване.

Задължителен 100% входящ контрол на всички комплектуващи детайли и възли изключва снижаване на качеството на климатиците.
Номенклатурата на климатично оборудване на DAIKIN значително превишава разнообразието на тази техника на други известни марки.
В момента тя наброява повече от 3200 модела климатици, включващи битови, полупромишлени и промишлени климатици, системи за централна климатизация/VRV/, чилъри, конвектори, системи за вентилация.

Компанията Daikin стана единственния производител на климатично оборудване, който е получил правото да изобразява на своите климатици сплит система и пречистватели на въздух синята пеперуда – символ на програмата SENSITIVE CHOICE.

Това свидетелства за високо качество на климатици Daikin,  а също за безопасност при експлоатация.
Програмата SENSITIVE CHOICE беше учредена от Австралийския Национален Съвет по проблемите на астмата (National Asthma Council Australia) съвместно с Новозеландския Институт по Респираторни и Астматични Заболевания (Asthma & Respiratory Foundation New Zealand).  Цел на програмата се явяват определени изделия,  най- точно отговарящи на потребностите на хората, страдащи от астма и различни форми на алергии.
Изключителното признание на климатици Daikin от двете авторитетни национални организации свидетелства за иновационния потенциал на компанията и новите технологии, внедрени в нейната продукция. Технологията за пречистване на въздуха, използвана в пречиствателите и климатиците  Daikin, обеспечава най-чиста и свежа атмосфера в помещенията.


Вашият коментар

Категории